Szolgáltatásaink

Egyedi raklap és fa csomagolóanyag gyártás

A raktározásban és a szállítás során főleg az általános 800 x 1200 és 1000 x 1200 méretű egyutas raklapok vannak használatban, de egyedi méretű, léc vastagságú, terhelhetőségű, különböző léc sűrűségű raklapokat is vállalunk. Az előállítás során minden esetben a fenyőkéreg eltávolításra kerül. Vállaljuk egyéb fa csomagolóanyag előállítását, illetve EUR raklapok forgalmazását is.

Hőkezelés és tanúsítás

A Soproni Egyetem Központi Vizsgáló Laboratóriuma által 2 évente akkreditált szárító kamrával rendelkezünk. Itt végezzük az IPPC (International Plant Protection Convention) által kidolgozott ISPM15 nemzetközi szabvány által megkövetelt (min. 56 ᵒC, min. 30 percig) hőkezelést (fumigálást) a zárlati károsítók elpusztítása érdekében. A hőkezelést a szabvány szerinti beégetéssel a raklap tuskóján is feltüntetjük, valamint minden szállítmányhoz a hőkezelés tényét igazoló tanúsítványt állítunk ki.

A kamrában a fentieken túl hosszabb idejű műszárítást is végzünk. Az eljárás során csökken a fa nedvességtartalma, így a raklap ellenállóbb, rugalmasabb lesz, műszaki tulajdonságai jelentősen javulnak.

Csomagolástervezés

A legjobb ár-érték arányú raklap tervezése során figyelembe vesszük a következő jellemzőket:

  • a tárolandó, szállítandó termék méretét, súlyát,
  • a raktározás, szállítás módját,
  • a különböző iparági követelményekhez igazodó általános vagy prémium minőségű alapanyag követelményt,
  • egyedi jelöléseket a raklap felületén (festés, hőkezelés dátumának jelölését stb),
  • különböző egyedi kéréseket.

Szállítás-tárolás

Saját teherautóval termékeinket Just In Time rendszerben leszállítjuk. Biztonsági készletet tartunk, hogy rugalmasan tudjunk reagálni vevőink igényeinek változásához.

Tanácsadás

2008 óta tevékenykedünk a fa csomagolóanyagok területén. Ez idő alatt felhalmozott tudásunkkal segítjük jelenlegi vagy leendő partnereinket szakértelmünkkel.

Raklap pool

A változó megrendelési darabszámok miatt igény szerint raklapkészletet építünk fel, és megfelelő körülmények között tároljuk Ön helyett. Lehívásos módszerrel akár azonnal el tudjuk juttatni a kívánt darabszámot az Ön telephelyére.